بازهوای حرمت حرمت حرمت ارزوست صفا صفاوکرمت کرمت کرمت ارزوست چهارشنبه 90 آذر 30 :: 7:58 عصر :: نویسنده : محمدمهدی دهقانی
هفتاد و سومین داربی پایتخت نیز با چهارمین پیروزی پیایی آبی ها در دیدارهای رسمی همراه شد تا پرسپولیسی ها پس از دو سال قهرمانی در جام حذفی وداعی تلخ با این جام داشته باشد. تصاویر اختصاصی تبیان از دیدار استقلال و پرسپولیس در جام حذفی که به برتری سه بر صفر آبی ها منجر شد را اینجا ببینید. موضوع مطلب : سه شنبه 90 آذر 29 :: 11:26 عصر :: نویسنده : محمدمهدی دهقانی
پیاده روی بهترین ورزش برای کنترل وزن است رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران گفت:« پیاده روی بهترین راه برای کنترل و کاهش سرعت روند پیری و در واقع پیاده روی از بهترین ورزش ها برای حفظ تراکم و استقامت استخوان ها و کنترل وزن است.» این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد:«از میان انواع ورزش ها، پیاده روی در زمین های هموار و با شیب نه چندان زیاد به ویژه برای کسانی که تازه ورزش را آغاز کرده اند، تمرین بسیار مناسبی است و تقریبا برای همه افراد میسر است.در آغاز این ورزش باید از روزانه 2 تا 3 کیلومتر شروع شود و به تدریج به میزان و سرعت آن افزوده گردد و اگر وضعیت فرد اجازه بدهد پس از مشاوره با پزشک خود می تواند گاهی در فواصل پیاده روی تا 5 دقیقه اقدام به دویدن هم بکند البته در صورتی که این اقدام موجب هیچ گونه ناراحتی و تنگی نفس و تجاوز تعداد ضربان قلب از 110 مرتبه در دقیقه نباشد.» وی افزود:«در حقیقت پیاده روی ممکن است بهترین راه برای کنترل و کاهش سرعت روند پیری باشد چرا که در هنگام پیاده روی تمام عضلات بدن به حرکت در می آیند که به جریان خون در مفاصل کمک می کند و آنها را نرم می کند در واقع پیاده روی از بهترین ورزش ها برای حفظ تراکم و استقامت استخوان ها و کنترل وزن است، عضلات بدن را هماهنگ کرده و اندام را متناسب می سازد.» این عضو هیئت علمی دانشگاه گفت:«افرادی که بدون ورزش کردن، رژیم سخت و خودسرانه می گیرند بعد از کوتاه ترین زمان چاق تر از قبل می شوند با وجود اینکه وزن این افراد در آغاز رژیم به سرعت کم می شود، زیرا علت کاهش وزن ناشی از، تحلیل رفتن عضلات و کاهش آب بدن بوده است بدون اینکه در روند وزن کاهش یافته حتی چند گرم از چربی های ذخیره شده کاسته شود و حتی وزن این افراد بیشر از آغاز رژیم سرجای اول خود برمی گردد فقط به شکل چربی به وزن بدن اضافه می شود که این افراد برای اجتناب از چاق شدن در مرور زمان باید متابولیسم خود را با ورزش روزانه بالا ببرند.» وی تاکید کرد:«برای کاهش وزن راه رفتن برای افراد چاق از نظر زمانی مهم تر است تا از نظر سرعتی و باید گفت پیاده روی در حد یک قدم زدن متوسط در زمانی طولانی با مسافت بیشتر، چربی را می سوزاند و به مصرف می رساند ضمن اینکه فعالیت ورزشی جهت کاهش وزن بهتر است هر روز انجام شود تا بهترین تاثیر را در سلامت و حفظ کاهش وزن بدست آمده را داشته باشد و اگر امکان برنامه ریزی برای هر روز هفته میسر نباشد یک روز در میان نیز بسیار مفید فایده خواهد بود.» دکتر مظهری خاطر نشان کرد:« از طرف دیگر انجام حرکت و ورزش با برخورداری از یک رژیم متعادل تاثیر بیشتری داشته و تناسب اندام ایجاد شده نیز ماندگاری طولانی تری را خواهد داشت ضمنا به قطع ناگهانی فعالیت های آغاز شده اقدام نگردد و بدین طریق به تدریج به مرحله تثبیت و ماندگاری طولانی تر نایل خواهند شد.»موضوع مطلب : سه شنبه 90 آذر 29 :: 11:25 عصر :: نویسنده : محمدمهدی دهقانی
آیا می دانید حرکات کششی که در ورزش انجام می دهید چه تاثیری بر میل جنسی شما دارد؟ …
ورزش آثار مفید متعددی در حفظ و ارتقای سلامت جنسی مردان دارد. بررسیها نشان دادهاند مردانی که بهطور منظم ورزش میکنند، به علت خونرسانی بهتر به اعضای مختلف بدنشان، سلامت جنسی و لذت جنسی بیشتری را در مقایسه با مردانی که اهل ورزش نیستند، تجربه میکنند…
بررسیها نشان میدهند 30 دقیقه ورزش در روز نه فقط باعث بهبود سلامت جنسی میشود، بلکه توان و بنیه افراد را افزایش میدهد و باعث بهبود عملکرد قلب و گردش خون میشود و در نتیجه خون به بهترین نحو جریان پیدا میکند. حتی ورزش باعث تحریک حواس پنجگانه میشود.
ورزشهای قلبی و عروقی، تحمل و توان فرد را بالا میبرند و باعث میشوند بنیه جسمی فرد به حدی قوی شود که دیگر مانند قبل به سرعت خسته و درمانده نشود. ورزش به تناسب اندام فرد کمک میکند و درنتیجه جذابیت جنسی وی بیشتر میشود. افرادی که به طور منظم ورزش میکنند، احساس خوبی درباره خودشان دارند و حس میکنند جذابیت آنها بیشتر و احساس رضایت آنها از وجود خود و زندگی مشترک بیشتر میشود.
از سوی دیگر، مردانی که ورزش در برنامه روزانه زندگی آنها جایی ندارد، سطح پایینتری از هورمون تستوسترون در خون خود دارند و این امر بر سلامت جنسی آنها تاثیر نامطلوب میگذارد. پزشکان بر این باورند که مردان، به ویژه پس از 40 سالگی، برای اینکه میل جنسی خود را در حد مطلوبی نگه دارند، باید در یک برنامه ورزشی منظم و منطبق بر اصول علمی شرکت کنند. کمتحرکی میتواند به بروز دیابت، پرفشاری خون و چاقی منجر شود که همه این بیماریها کاهش میل جنسی و اختلالهای جنسی را در پی خواهد داشت.
ورزش از طریق کاهش استرس و هیجانهای روانی نیز به سلامت جنسی مردان کمک میکند. مشخص شده است که مردان کمتحرک یا بیتحرک سطح بالاتری از استرس را در مقایسه با مردان پرتحرک تجربه میکنند که این استرس با تاثیر بر هیپوتالاموس و هیپوفیز مغز باعث کاهش ترشح هورمون تستوسترون و در نتیجه اختلال عملکرد جنسی در مردان میشود. کاهش میزان تستوسترون، در مردان کمتحرک میتواند باعث اختلالات نعوظ، کاهش میل جنسی، خستگی، ضعف و کاهش لذت جنسی شود. از دیگر فواید ورزش این است که فرد ورزشکار تصویر ذهنی بهتری از بدن خود دارد که این امر تاثیر مثبتی بر عملکرد جنسی او میگذارد.
تاثیر ورزش بر میل جنسی
همچنین در یک مطالعه دیگر مشخص شد مردان بیش از 50 سالی که به طور منظم ورزش میکنند، 30 درصد کمتر از دیگر همسالان غیرفعالشان به ناتوانی جنسی دچار میشوند. افزون بر این، ورزش منظم باعث آزاد شدن مقدار زیادی ماده اندروفین در بدن میشود که این امر به نوبه خود باعث لذت جنسی بیشتر در فرد میشود. از سوی دیگر، ورزش منظم باعث افزایش استقامت قلبی-عروقی و استقامت عضلانی میشود و رابطه زناشویی را تقویت میکند و باعث میشود فرد در این رابطه، کمتر به ضعف و خستگی دچار شود. همچنین نتایج یک تحقیق دیگر نشان داده است که یوگا تاثیر بسزایی در ارتقای سلامت جنسی مردان و بهبود قوای جنسی و میل جنسی آنها دارد.
نسخهای برای ارتقای سلامت جنسی
• برنامه ورزش هوازی:
طبق دستورالعمل کالج پزشکی ورزشی آمریکا، همه افراد و از جمله مردانی که قصد دارند برای حفظ سلامت جنسی خود ورزش کنند باید دستکم 150 دقیقه فعالیت ورزشی با شدت متوسط در هفته یا 90 دقیقه فعالیت ورزشی شدید در هفته داشته باشند که میتوان این مدت را به جلسات 30 دقیقهای در روزهای مختلف هفته تقسیم کرد. برای افرادی که آمادگی جسمانی کمی دارند میتوان در شروع برنامه ورزشی، جلسات را به دورههای 10 دقیقهای تقسیم کرد.
برای تعیین شدت مناسب ورزش در افراد، متخصصان پزشکی ورزشی از شیوههای مختلفی بهره میگیرند که در این میان میتوان به مواردی نظیر تعیین شدت براساس ضربان قلب هدف، معیار درک خستگی و تست تکلم اشاره کرد. بهطور کلی شدت ورزش در هر فرد با توجه به شرایط جسمی و فیزیولوژیک وی و براساس نتایج آزمونهای سنجش آمادگی جسمانی تعیین میشود.
• ورزشهای کششی:
• ورزشهای قدرتی یا مقاومتی: موضوع مطلب : سه شنبه 90 آذر 29 :: 11:25 عصر :: نویسنده : محمدمهدی دهقانی
ورزشکاران و خطاهای 8 گانه
شما ممکن است برنامه ورزشی مناسبی را تهیه کرده باشید و مطابق آن پیش بروید ولی مشاهده کنید که به نتایج دلخواه دست پیدا نمیکنید. وزنتان به اندازه دلخواهتان کاهش پیدا نمیکند و یا دچار آسیبهای ناشی از ورزش میشوید. در این موارد باید به فکر باشیدکه جایی از کار مشکل دارد و شما مرتکب اشتباهاتی در هنگام ورزش کردن میشوید. به تازگی متخصصان طب ورزشی موسسه ملی ورزش آمریکا، با بررسی فعالیتهای ورزشکارانمختلف، تعدادی از اشتباهات اساسی را که حین ورزش کردن انجام میدهند، کشف کرده و آنرا در یک فهرست مرتب کردهاند. ببینید که آیا شما هم درست ورزشمیکنید:
حرکات کششی کافی انجام نمیدهند:
نخستین اشتباه ورزشکاران آن است که پیش از آغازفعالیتهای ورزشی خود، حرکات کششی را یا انجام نمیدهند و یا با انجام حرکات کششیکمی از نظر تعداد و کیفیت، ورزش اصلی خود را آغازمیکنند. بهترین روش آن است که شما نخست حرکات کششی را انجام دهید و بعد از آن به سراغ فعالیتها و تمرینات ایروبیک (هوازی) بروید. این روش موجب میشود، عضلات شما گرم شده و انعطافپذیری خود را به دستآورند. به این ترتیب از بروز آسیبهای ورزشی نیز پیشگیری خواهد شد.
وزنههای سنگین را بلند میکنند:
اشتباه دوم بیشتر ورزشکاران آن است که بسیار عجولاند و از همان ابتدا به سراغ بلند کردن وزنههای سنگین میروند. شما باید وزنههایی را در ابتدا بلند کنید که عضلاتتان توانایی کنترل آنها را داشته باشند. سپس به تدریج این وزنهها را سنگینتر کنید. با این روش هم عضلاتتان بهتدریج تواناییهای لازم را به دست خواهند آورد و کمتر دچار آسیبهای ورزشی میشوید.
پیش ازورزش، بدنشان را گرم نمیکنند:
عضلات شما نیاز دارند که خود را به تدریج با حرکات هوازی که شما انجام میدهید و افزایش بارکاری وارد بر آنها تطبیق دهند. بنابراین به آرامی ورزش کردن را آغاز کنید، سپس به تدریج بر شدت و سختی حرکات ورزشی خود بیفزایید. دویدن آرام، بالا و پایین پریدن و راه رفتن روشهای (نرمشهای مناسبی) برای گرم کردن بدن شما هستند.
پس از ورزش خود را خنک نمیکنند:
شاید شما هم توجه کرده باشید که وقتی در اوج ورزش کردن هستید، تعداد ضربان قلبتان بسیار بالا است و دمای بدنتان نیز بالا است. اشتباه بیشتر ورزشکاران این است که هنگامی که در اوج فعالیت ورزشی هستند، ناگهان از حرکت بازمیایستند. در حالی که اگر تصمیم دارید به ورزش کردن خود خاتمه دهید، باید آهسته آهسته شدت و سختی ورزش خود را کاهش دهید و برای دقایقی به قلبتان فرصت دهید که سرعت تپش خود را کاهش دهد و همچنین عضلاتتان به تدریج از انقباض خارج شوند. این روش موجب میشود که بدنتان انعطافپذیری اولیه خود را بهدست آورده و بر قلب و عروق شما نیز فشار زیادی وارد نشود.
مدت طولانی، ورزشهای سنگین انجام میدهند:
اشتباه دیگر ورزشکاران آن است که مدت طولانی از زمانی را که برای ورزش در نظر گرفتهاند، به شدت زیاد ورزش کرده ونرمشهای سنگین را انجام میدهند. در حالی که این کاملا غلط است. روش درست آن است که بخش بیشتری از زمان ورزش کردنتان را به حرکات ورزشی با شدت متوسط اختصاص داده وفقط چند دقیقه ورزشهای سنگین را انجام دهید.
به اندازه کافی آب نمینوشند:
شما نباید صبر کنید تا تشنه شوید و سپس آب بنوشید. این اشتباه دیگر ورزشکاران است که موجب میشود بدنشان هنگام ورزش کردن دچار کمبود آب شود. وقتی ورزش میکنید، بیشتر عرق میکنید و بدنتان مقدار زیادی آب از دست خواهد داد. هنگام ورزش کردن یک شیشه آب کنار دستتان قرار دهید و گاهی از آب آنبنوشید. نوشیدن آب را در طول روز نیز ادام هدهید.
به اندازه و باشدت کافی ورزش نمیکنند:
بعضی از ورزشکاران فقط ورزش میکنندتا حرکتی به خودشان داده باشند، در حالی که این غلط است. شما باید شدت و سختی حرکات ورزشی را که انجام میدهید، تنظیم کنید. این روش موجب میشود سرعت ضربان قلبتان به اندازه کافی افزایش یافته و بتواند خون را با سرعت مناسبی به عضلاتتان که مشغول فعالیت هستند، پمپ کند و شما بتوانید از فواید ورزش کردن بهرهمند شوید.
هنگامی که وزنه بلند میکنند، حرکات تند و سریع انجام میدهند:
اگر وزنه بلند میکنید، هنگامی که عضلاتتان در حالت انقباض قرار دارند، حرکات تند و سریع به بدنتان ندهید. این کار موجب خواهد شد که عضلاتتان دچار آسیب شوند. عضلات کمر بیش از سایر عضلات در این موارد آسیبپذیرند. اگر شماسنگینی وزنههایی را که بلند میکنید کنترل کنید، اجازه نخواهید داد که وزنهها حرکات شما را کنترل کنند.
ورزشکاران و خطاهای 8 گانه
شما ممکن است برنامه ورزشی مناسبی را تهیه کرده باشید و مطابق آن پیش بروید ولی مشاهده کنید که به نتایج دلخواه دست پیدا نمیکنید. وزنتان به اندازه دلخواهتان کاهش پیدا نمیکند و یا دچار آسیبهای ناشی از ورزش میشوید. در این موارد باید به فکر باشیدکه جایی از کار مشکل دارد و شما مرتکب اشتباهاتی در هنگام ورزش کردن میشوید. به تازگی متخصصان طب ورزشی موسسه ملی ورزش آمریکا، با بررسی فعالیتهای ورزشکارانمختلف، تعدادی از اشتباهات اساسی را که حین ورزش کردن انجام میدهند، کشف کرده و آنرا در یک فهرست مرتب کردهاند. ببینید که آیا شما هم درست ورزشمیکنید:
حرکات کششی کافی انجام نمیدهند:
نخستین اشتباه ورزشکاران آن است که پیش از آغازفعالیتهای ورزشی خود، حرکات کششی را یا انجام نمیدهند و یا با انجام حرکات کششیکمی از نظر تعداد و کیفیت، ورزش اصلی خود را آغازمیکنند. بهترین روش آن است که شما نخست حرکات کششی را انجام دهید و بعد از آن به سراغ فعالیتها و تمرینات ایروبیک (هوازی) بروید. این روش موجب میشود، عضلات شما گرم شده و انعطافپذیری خود را به دستآورند. به این ترتیب از بروز آسیبهای ورزشی نیز پیشگیری خواهد شد.
وزنههای سنگین را بلند میکنند:
اشتباه دوم بیشتر ورزشکاران آن است که بسیار عجولاند و از همان ابتدا به سراغ بلند کردن وزنههای سنگین میروند. شما باید وزنههایی را در ابتدا بلند کنید که عضلاتتان توانایی کنترل آنها را داشته باشند. سپس به تدریج این وزنهها را سنگینتر کنید. با این روش هم عضلاتتان بهتدریج تواناییهای لازم را به دست خواهند آورد و کمتر دچار آسیبهای ورزشی میشوید.
پیش ازورزش، بدنشان را گرم نمیکنند:
عضلات شما نیاز دارند که خود را به تدریج با حرکات هوازی که شما انجام میدهید و افزایش بارکاری وارد بر آنها تطبیق دهند. بنابراین به آرامی ورزش کردن را آغاز کنید، سپس به تدریج بر شدت و سختی حرکات ورزشی خود بیفزایید. دویدن آرام، بالا و پایین پریدن و راه رفتن روشهای (نرمشهای مناسبی) برای گرم کردن بدن شما هستند.
پس از ورزش خود را خنک نمیکنند:
شاید شما هم توجه کرده باشید که وقتی در اوج ورزش کردن هستید، تعداد ضربان قلبتان بسیار بالا است و دمای بدنتان نیز بالا است. اشتباه بیشتر ورزشکاران این است که هنگامی که در اوج فعالیت ورزشی هستند، ناگهان از حرکت بازمیایستند. در حالی که اگر تصمیم دارید به ورزش کردن خود خاتمه دهید، باید آهسته آهسته شدت و سختی ورزش خود را کاهش دهید و برای دقایقی به قلبتان فرصت دهید که سرعت تپش خود را کاهش دهد و همچنین عضلاتتان به تدریج از انقباض خارج شوند. این روش موجب میشود که بدنتان انعطافپذیری اولیه خود را بهدست آورده و بر قلب و عروق شما نیز فشار زیادی وارد نشود.
مدت طولانی، ورزشهای سنگین انجام میدهند:
اشتباه دیگر ورزشکاران آن است که مدت طولانی از زمانی را که برای ورزش در نظر گرفتهاند، به شدت زیاد ورزش کرده ونرمشهای سنگین را انجام میدهند. در حالی که این کاملا غلط است. روش درست آن است که بخش بیشتری از زمان ورزش کردنتان را به حرکات ورزشی با شدت متوسط اختصاص داده وفقط چند دقیقه ورزشهای سنگین را انجام دهید.
به اندازه کافی آب نمینوشند:
شما نباید صبر کنید تا تشنه شوید و سپس آب بنوشید. این اشتباه دیگر ورزشکاران است که موجب میشود بدنشان هنگام ورزش کردن دچار کمبود آب شود. وقتی ورزش میکنید، بیشتر عرق میکنید و بدنتان مقدار زیادی آب از دست خواهد داد. هنگام ورزش کردن یک شیشه آب کنار دستتان قرار دهید و گاهی از آب آنبنوشید. نوشیدن آب را در طول روز نیز ادام هدهید.
به اندازه و باشدت کافی ورزش نمیکنند:
بعضی از ورزشکاران فقط ورزش میکنندتا حرکتی به خودشان داده باشند، در حالی که این غلط است. شما باید شدت و سختی حرکات ورزشی را که انجام میدهید، تنظیم کنید. این روش موجب میشود سرعت ضربان قلبتان به اندازه کافی افزایش یافته و بتواند خون را با سرعت مناسبی به عضلاتتان که مشغول فعالیت هستند، پمپ کند و شما بتوانید از فواید ورزش کردن بهرهمند شوید.
هنگامی که وزنه بلند میکنند، حرکات تند و سریع انجام میدهند:
اگر وزنه بلند میکنید، هنگامی که عضلاتتان در حالت انقباض قرار دارند، حرکات تند و سریع به بدنتان ندهید. این کار موجب خواهد شد که عضلاتتان دچار آسیب شوند. عضلات کمر بیش از سایر عضلات در این موارد آسیبپذیرند. اگر شماسنگینی وزنههایی را که بلند میکنید کنترل کنید، اجازه نخواهید داد که وزنهها حرکات شما را کنترل کنند. موضوع مطلب : سه شنبه 90 آذر 29 :: 11:20 عصر :: نویسنده : محمدمهدی دهقانی
14مانع رشد ورزش همگانی در ایران در ایران ورزش همگانی از سال 1358 با عنوان ورزش محلات، آغاز شد و در سال 1362 به صورت تشکل قانونی با نام جهاد تربیت بدنی رسمیت یافت. برنامه توسعه و ترویج فرهنگ ورزش همگانی با اهداف گذراندن اوقات فراغت جامعه، کمک به توسعه سلامت، کسب نشاط و شادابی، مقابله با بیماری های جسمی و روانی و جلوگیری از گسترش ناهنجاری ها و بزهکاری های اجتماعی، مقابله با اعتیاد، ایجاد امید و ارتقای بهره وری در بین مردم به ویژه نوجوانان و جوانان برنامه ریزی می نماید. در این بین عوامل زیادی باعث بازدارندگی رشد ورزش همگانی در کشور می شوند که 14 مورد آن به شرح زیر می باشد: 1.اعتقاد به وقت گیر بودن ورزش یکی از علل ورزش نکردن همواره نداشتن وقت اعلام می شود. وقت انسان از زمانی شروع می شود که بدنش وارد کره زمین می شود و با رفتن از این دنیا وقتش تمام می شود. در واقع وقتی که ما خواب هستیم و حرکتی نداریم، وقت هم نداریم. هنگامی که بدن ما مریض می شود، دیگر وقت نداریم. نه تنها وقت نداریم بلکه وقت پس انداز شده خودمان را نیز از دست می دهیم. وقتی سلامتی را از دست می دهیم، وقت پزشکان، پرستاران، وقت خانواده خود، وقت ارباب رجوع ها و وقت بسیاری اقشار دیگر گرفته می شود و اگر بخواهیم از هدر رفتن این اوقات جلوگیری کنیم، ورزش کردن و کسب سلامتی را راهکار اصلی آن مشاهده می کنیم. و در نهایت اگر دستگاه های بدنمان در اثر عدم صحتِ حاصل از ورزش نکردن از کار افتادند، آن وقت است که دیگر وقت نداریم. پس نتیجه می گیریم که ورزش نه تنها وقت گیر نیست، بلکه وقت ساز است. 2. عدم باور پزشکان به حرکت درمانی جامعه به پزشکان اعتماد دارند و در اثر تجویز پزشکان به حرکت درمانی و ورزش روی خواهند آورد. بنابراین باور ورزش باید در این طیف نهادینه شود و این امر وظیفه اساتید و مربیان تربیت بدنی و علوم ورزشی است. 3. عدم باور روحانیون به نقش ورزش در رشد جسمی و روحی اعتقاد به روحانیت و مرجع دینی از دیرباز در کشور ما وجود داشته است. روحانیون باید بدانند که درمان بسیاری از ناهنجاری های رفتاری را که دین به دنبال اصلاح آن است، در ورزش بایستی جستجو کنند. روحانیت از طریق موقوفات ورزشی و همچنین اعتمادی که مردم به آنها دارند، باید مروج ورزش باشند و به همگانی شدن ورزش کشور کمک کنند. 4. عملکرد ضعیف رسانه ها در تغییر نگرش مردم در پژوهشی، نقش رسانه ها روی نگرش مردم نسبت به فعالیت بدنی با درصد اطمینان بسیار بالا به اثبات رسید، اما همین اثر روی گرایش مردم به فعالیت بدنی (اقدام به فعالیت بدنی) کمتر بود. پرداختن رسانه ها به ورزش قهرمانی: در تحقیقات صورت گرفته آزمودنی ها اعتقاد داشتند که رسانه ها به دلیل جاذبه های اقتصادی، به ورزش قهرمانی، بیشتر از همگانی توجه دارند. یکی دیگر از دلایل وی حمایت بیش از حد از ورزش قهرمانی، وزنه سیاسی و جاذبه های تبلیغاتی است. 5. عدم اعتقاد به پیشرفت ورزش قهرمانی همگام با توسعه ورزش همگانی تقویت همزمان ورزش همگانی و قهرمانی، بیشترین تأثیر را در گسترش آنها خواهد داشت. مول و همکاران (1992) قبلاً به اثر ورزش همگانی و قهرمانی اشاره کرده بودند، اما این اثر، بیشتر از طرف ورزش همگانی بود (16). در کشور روسیه، مدلی طراحی شده که پیوندی میان ورزش همگانی و قهرمانی ایجاد کرده است. برنامه هرمی، شامل یک پایه در قاعده (ورزش همگانی) و رأس (ورزش قهرمانی) است. هر چه پایه وسیع تر باشد، رأس هرم غنی تر خواهد بود. 6. عدم اختصاص بودجه به هیئت های ورزش های همگانی استان ها تخصیص بودجه به هیأت های ورزش همگانی شهرهای مختلف کشور، از طرف فدراسیون ورزش های همگانی بر اساس سرانه نبوده است. این امر نشان دهنده تدوین، تنظیم و تقسیم بودجه ورزش های همگانی به صورت سلیقه ای و موردی است؛ البته بودجه ورزش همگانی کشور در مقایسه با ورزش همگانی مورد انتظار بسیار ناچیز است و شاید هم مشخص نبودن سرانه ها، علت قلیل بودن این بودجه می باشد. تا زمانی که ورزش همگانی تحت پوشش سازمان های دولتی است و بودجه آن از خزانه دولت پرداخت می شود، باید همانند سایر سرانه ها در موارد مختلف، برای این ورزش هم سرانه های تعیین گردد؛ در این صورت قطعاً هیأت ها می توانند برنامه ریزی منطقی و مبتنی بر واقعیت ها را تنظیم و اجرا نمایند. 7. کمبود کتاب با تأیید بر ورزش همگانی یکی از دلایل ضعف ورزش همگانی در کشور عدم فراوانی کتب در زمینه ورزش همگانی است. آمار کتب منتشر شده این موضوع را اثبات می کند. 8. عدم توجه به ورزش همگانی در اثر سالها فقدان فدراسیون این رشته فدراسیون ورزش های همگانی در ایران در سال 1362 یعنی 26 سال قبل تأسیس گردید، در حالی که در فنلاند 69 سال ، در آمریکا 59 سال، در آلمان 56 سال، در بلغارستان 38 و در کشور اتریش 35 سال قبل از ایران دارای فدراسیون ورزش های همگانی بوده اند. مقایسه سال تأسیس فدراسیون ورزش های همگانی ایران با دیگر کشورها نشان می دهد که ما سالها بعد از این کشورها به ورزش همگانی توجه نموده ایم. لذا مسئولین مربوطه می بایست با اولویت بیشتری، سالها عدم توجه به ورزش های همگانی را با ارتقاء سطح آگاهی مردم نسبت به این ورزش ها و ایجاد امکانات ویژه ورزش های همگانی ارزان قیمت، ساده و در دسترس جبران نمایند. 9. عدم تخصص مدیریتی در رأس فدراسیون های ورزش های همگانی اکثریت رؤسای هیأت های ورزش های همگانی (42/2 درصد) دارای مدرک تحصیلی دیپلم بودند. این امر نشان می دهد که اعضاء هیأت علمی دانشگاه ها و کارشناسان آموزش و پرورش یا سایر ادارات و ارگان ها، نسبت به پذیرش مسئولیت هیأت های ورزش همگانی تمایلی نشان نداده اند؛ لذا این یافته می تواند یکی از عوامل عدم پیشرفت این ورزش در کشور باشد. 10. کمبود اماکن ورزشی ویژه ورزش های همگانی نتایج تحقیق نشان داد که امکانات به حد کافی در اختیار شرکت کنندگان نیست. این امر نشان دهنده عدم وجود امکانات ورزشی ویژه ورزش های همگانی در کشور است. نتیجه تحقیق کاشف (1378) که اعلام می دارد، سازمان تربیت بدنی ایران تسهیلات کمی را برای گسترش ورزش های همگانی فراهم نموده است، یافته های این تحقیق را تأیید می کند. 11. گرایش به ورزش قهرمانی سابقه تشکیل هیأت های ورزش همگانی در ایران، نشان دهنده گرایش مدیران ورزش کشور در طول تاریخ، به ورزش های قهرمانی بوده است و کماکان ادامه دارد. 12. تعداد کم مربی فوتبال با 500 مربی، بیشترین تعداد و ورزش باستانی با 25 مربی، کمترین مربی را در بین هیأت های ورزش همگانی کشور داشته است. این تعداد نشان دهنده عدم توجه هیأت های ورزش همگانی به سایر رشته های ورزشی از نظر جذب مربی برای آموزش علاقمندان و شرکت کنندگان می باشد. 13. عدم حمایت مسئولان یک مسئول می تواند تأثیر زیادی در نگرش مثبت یا منفی افراد به موضوعی خاص داشته باشد. و اگر راهبرد مسئولان و باور آنها برخاسته از دیدگاه عمومیت ورزش و همگانی شدن آن باشد، بدون شک راه ورزش همگانی را هموار می سازد. 14. سودآوری کم ورزش همگانی این موضوع واقعیت دارد که ورزش همگانی سودآور نیست. توجه به آن نیز، به همین دلیل کمتر از ورزش قهرمانی است. لیکن سیاستگذاران، مدیران، برنامهسازان، نویسندگان و تهیه کنندگان رسانهها باید به این نکته مهم توجه داشته باشند که پرداختن به ورزش همگانی و بسط و توسعة آن نه تنهایکی از رسالت های اجتماعی – فرهنگی رسانه ها محسوب می شود، بلکه پشتوانة محکمی برایورزش قهرمانی کشور نیز قلمداد می شود. موضوع مطلب : منوی اصلی آخرین مطالب آرشیو وبلاگ پیوندها آمار وبلاگ بازدید امروز: 13
بازدید دیروز: 6
کل بازدیدها: 126842
|
||